«اونور سینان گُزآلتان» با اشاره به شواهد موجود مبنی بر نقش موساد در ترور دانشمند هستهای ایران، گفت: هدف از چنین اقداماتی هدف قراردادن بازدارندگی ایران است.
خبرگزاری مهر، گروه بینالملل – رویا فریدونی: بعد از ظهر روز جمعه هفتم آذر ماه، محسن فخریزاده، دانشمند هستهای و رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع ایران، طی یک عملیات تروریستی در منطقه آبسرد دماوند در نزدیکی تهران به شهادت رسید.
اگرچه هنوز هیچ فرد یا گروهی به طور رسمی عهدهدار مسئولیت ترور شهید محسن فخریزاده نشده است، اما این اتفاق نظر وجود دارد که این اقدام تروریستی در اتاق فکر مشترک آمریکا-رژیم صهیونیستی تدارک دیده شده است. در همین راستا خبرنگار مهر گفتگویی با «اونور سینان گُزآلتان» حقوقدان ترک انجام داده است که مشروح آن از نظر میگذرد:
*محسن فخری زاده، دانشمند هستهای ایران، روز جمعه در یک حمله تروریستی به شهادت رسید. با توجه به ترور برخی از دانشمندان ایرانی طی چند سال اخیر ارزیابی شما از این سلسله جنایات تروریستی چیست؟
ترور محسن فخری زاده دانشمند ایرانی یک بار دیگر نشان داد که نگرش تهاجمی آمریکا و اسرائیل نسبت به ایران همچنان ادامه دارد. از رویکرد رسانههای صهیونیستی به وضوح فهمیده میشود که اسرائیل پشت این اقدام تروریستی بوده است. هدف آمریکا و اسرائیل از چنین اقدامات تروریستی این است که ساختار دولت ایران و ثبات و بازدارندگی آن را در صحنه بینالمللی هدف قرار دهند.
زمان ترور فخریزاده هم قابل توجه است. عملیات تروریستی درست بعد از شکست ترامپ در انتخابات روی داد که مخالف سرسخت برجام بود. میتوان چنین تحلیل کرد که اسرائیل میخواهد تهران را مجبور به برداشتن گامهایی در راستای غیر عملی شدن اجرای مجدد توافق هستهای میان اتحادیه اروپا، آمریکا و ایران کند.
حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در سخنانی با اشاره به ترور شهید فخریزاده گفته بود که این ترور وحشیانه نشان میدهد که دشمنان ما در هفتههای پر اضطرابی هستند، هفتههایی که احساس میکنند دوران فشار آنها کم میشود و شرایط جهانی تغییر میکند و این چند هفته برای آنها مهم است که حداکثر استفاده را از این روزها ببرند تا هم بتوانند شرایط نامطمئنی را در منطقه به وجود بیاورند و هم توجهات جهانی را از ترور و ارعابی که در مناطق اشغالی به وجود آوردهاند، دور کنند. مسئولان پاسخ این جنایت را به موقع خواهند داد. اشاره آقای روحانی به پایان یافتن دوران ریاستجمهوری دونالد ترامپ است.
ترکیه هم مانند ایران با اقدامات تحریکآمیز مشابهی روبرو است. توقف کشتی اکتشافی ترکیه در مدیترانه شرقی با توطئه آلمان، ایتالیا و یونان دقیقاً مانند ترور فخریزاده یک اقدام تحریکآمیز امپریالیستی است. ترکیه و ایران در برابر چنین حملات و اقدامات تحریکآمیز باید موضعگیری مشترکی داشته باشند.
* همانطور که شما نیز به این موضوع اشاره کردید برخی شواهد نشان میدهد که این حمله تروریستی توسط سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) انجام شده است. اهداف اصلی اسرائیل از این اقدامات تروریستی علیه دانشمندان ایرانی چیست؟
اسرائیل و عدهای در آمریکا، ایران را به عنوان یک تهدید نشان میدهند. اقدامات تروریستی علیه دانشمندان و مقامات ایرانی هم توسط آنها صورت میگیرد. از سخنان مقامات و رسانههای صهیونیستی متوجه میشویم که موساد در پشت پرده ترور فخری زاده بوده است.
ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا نیز با بازنشر توئیت یک خبرنگار صهیونیستی عملاً حمایت خود از این ترور را آشکار کرد. هدف آمریکا و اسرائیل از هدف قرار دادن سیستماتیک دانشمندان ایرانی و برنامه هستهای ایران این است که میخواهد اسرائیل به عنوان تنها قدرت هستهای در منطقه تسلط داشته باشد. کسانی که پروژههای هستهای ایران را هدف قرار میدهند در مقابل فعالیتهای هستهای اسرائیل ساکت هستند.
با پروژه «معامله قرن» اعلام شده توسط ترامپ و نتانیاهو تجاوزات آمریکا و اسرائیل به منطقه وارد مرحلهی جدیدی شده است. یکی از اهداف این پروژه گردهم آوردن کشورهای عربی علیه ترکیه و ایران بود.
ما در منطقه برای از بین بردن امپریالیسم غربی به ایجاد کانالهایی برای گفتگو با کشورهای منطقه نیاز داریم. زیرا تنها از این طریق میتوان طرحهای امپریالیسم غربی و همکارانش در منطقه را نقش برآب کرد.
* با نگاه اجمالی به ترور برخی دانشمندان کشورهای اسلامی از جمله کشته شدن ۹ نفر از مهندسان پهپادی و جنگندههای اف ۱۶ در کشور ترکیه از سال ۲۰۰۶ تا به امروز، ترور برخی دانشمندان فلسطین، مصر، تونس و … میتوان دریافت عاملان اصلی این اقدام بیشتر بر پایههای علمی کشورها تمرکز کردهاند. تحلیل شما در این خصوص چیست؟
بله درست است در ترکیه و کشورهای دیگر منطقه نیز دانشمندان بسیاری قربانی چنین توطئهها و اقدامات تروریستی شدهاند. همه ما میدانیم که اسرائیل، آمریکا و همچنین برخی کشورهای اروپایی در پشت این گونه اقدامات هستند.
غرب نمیخواهد شرق توسعه یابد. از طرف دیگر کشورهای شرقی که در راستای پیشرفت تلاش میکنند قرنهاست با تهدید غرب مواجه هستند. نه تنها دانشمندان بلکه سیاستمداران، سربازان و حتی هنرمندانی که طرفدار استقلال هستند از سوی غرب مورد هدف قرار میگیرند.
غرب با استفاده از قدرت و همچنین متحدین خود در منطقه چنین حملاتی را سازماندهی میکند. در جریان «ارگنکن» و «بالیوز» که جریان فتح الله گولن در سال ۲۰۰۸ در ترکیه سازماندهی کرده بود سربازان، سیاستمداران و همچنین دانشمندان بسیاری مورد هدف قرار گرفته بود.
علاوه بر این گروه تروریستی پ. ک. ک تحت کنترل آمریکا و اسرائیل سالهاست حملاتی را با هدف قراردادن اساتید، معلمان و دانشمندان انجام میدهد. تنها راه برای خنثی کردن چنین حملاتی همکاری منطقهای و مشترک در صحنه بینالملل است.
کد خبر 5087612
https://www.mehrnews.com/service/International
اولین باشید که نظر می دهید